Nabeschouwing – EK Allround & EK Sprint.

Wat een prachtig weekend was het in Thialf! Ik heb drie dagen genoten “voor de TV weliswaar” van deze prachtige sport! Voor het eerst werd er een EK Sprint verreden. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik er van moest vinden, maar man wat heb ik genoten! Het waren misschien wel lange dagen maar als echte schaatsfan heb ik ontzettend genoten. De afwisseling tussen het allround & sprint toernooi was leuk en hielt de spanning er zeker in. Eén minpuntje wel en daar geef ik Kjeld Nuis zeker gelijk in, die korte pauze die er was voor de laatste drie ritten. Wat een onzin zeg, direct weer afschaffen haha. Maar goed dat is mijn mening uiteraard. 

De titels gingen naar Kai Verbij en Karolina Erbanova. Ze gaan de boeken in als de eerste schaatsers die het EK Sprint hebben gewonnen. Zilver was er namens Nederland voor Kjeld Nuis en Jorien ter Mors. Marrit Leenstra(4e) Sanneke de Neeling(7e) en Ronald Mulder(7e) hebben ook een heel mooi toernooi gereden.

En dan het EK Allround. Wat mooi, wat mooi. Ireen & Sven jullie waren zo fantastisch goed! Prachtige races en geweldige tijden. Antoinette de Jong die heel mooi naar het brons schaatst. Jan Blokhuijsen die weer helemaal terug is en ‘gewoon’ weer zilver pakt. Dan mogen we Yvonne Nauta en Douwe de Vries ook zeker niet vergeten, ook hun hebben een prachtig en sterk toernooi gereden. 

Thialf zat drie dagen ram vol met schaatsfans. Thialf mag wel verbouwd wezen maar de sfeer was geweldig. Ik baal nu ook ontzettend dat ik er niet bij kon zijn. 

Wat vond ik het mooiste dit weekend?
Het mooiste vond ik qua races misschien wel de 5KM van Sven Kramer. Zo goed, zo sterk en dat hij misschien ook wel te danken aan de goede race van Jan Blokhuijsen. Maar eigenlijk vond ik alles wel ontzettend leuk. De sfeer, alle races, Thialf, ook om alles via de TV te volgens was heel leuk. 

Geplaatst voor het WK Allround 4 & 5 maart in Hamar.
1. Sven Kramer.
2. Jan Blokhuijsen.

 1. Ireen Wüst.
 2. Antoinette de Jong.

Geplaatst voor het WK Sprint 27 & 28 februari in Calgary.
1. Kai Verbij.
2. Kjeld Nuis.

 1. Jorien ter Mors.

De overige startbewijzen worden 20 t/m 22 januari verdeeld tijdens het NK Allround & NK Sprint in Thialf Heerenveen.

Hieronder enkele prachtige foto’s van afgelopen weekend. Deze foto’s zijn van Erik van Weerd.

Ireen Wüst & Antoinette de Jong.
Jan Blokhuijsen.
Sven Kramer
Jan Blokhuijsen – Sven Kramer – Bart Swings.
Sven Kramer.
Ireen Wüst – Sven Kramer.
Kjeld Nuis – Kai Verbij – Nico Ihle.
Martina Sablikova – Ireen Wüst – Antoinette de Jong.

Hoe hebben jullie het EK beleefd? Thuis of in Thialf zelf? En wat vinden jullie van de combinatie EK Allround en EK Sprint?

 

Tamara.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Hi Tamara, leuk stuk en bedankt voor je uitgebreide verslag.
  Hoe ik het heb beleefd? Wel hier in Colombia achter mijn laptop maar met genoegen gekeken. Zelfs op zaterdag om 04.30 uur mijn bed uit om alles te kunnen kijken. Genoten: jazeker met volle teugen en wat jammer dat het alweer voorbij is ;-). Er zijn gelukkig nog meer wedstrijden en op naar verder een ‘spannend’ seizoen. Natuurlijk hoop ik volgend jaar mijn colombiaanse schaatsers eens in de A-groep tegen te komen maar ik vrees dat het nog een beetje te vroeg is. Het mooiste vond ik de 1500 van Sven Kramer waarin hij de laatste ronde zijn werkelijke klasse weer liet zien. Vermakelijk zijn de taxi-ritten van Mark Tuitert, het plezier van Mark en de schaatsers zie je heel duidelijk in terug.

  Dank je wel en tot het volgende schaatsweekend

  Ted

  1. Hoi Ted.
   Bedankt voor je reactie!
   Leuk om te lezen dat je vanuit Colombia het schaatsen hier in Nederland nog zo goed kan volgen!
   Groeten, Tamara.

Geef een reactie