Verslag #7 – WK Afstanden 15 – 02 – 2015.

Afgelopen zondag ( 15 – 02 – 2015 ), ben ik alweer en voor de laatste keer dit seizoen naar Thialf afgereisd. Dit keer voor de WK Afstanden die al sinds donderdag bezig waren. De afstanden voor deze dag waren de 500M voor mannen ( 2x ), 1500M vrouwen en de massa start mannen + vrouwen. Het was een prachtige dag en heb enorm genoten, dit was namelijk ook de laatste wedstrijd in Thialf voordat het werd verbouwd. Daarom heb ik voor jullie een mooie verslag gemaakt met alweer veel foto’s, ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Voor de laatste keer in het ‘oude’ Thialf.

Afgelopen zondag was ik dus in Thialf, de wedstrijden begonnen die dag om 13:15 uur. Ik was rond 8:00 uur van huis vertrokken om tegen 9:15 uur bij Thialf aantekomen, het was toen nog erg rustig. Ik denk dat we daar rond de 10 a 15 man stonden. Die dag was het ontzettend koud en we gingen in de tent staan waar de kaarten werden gescand, zo stonden we een beetje uit de wind. Maar op een gegeven moment kreeg ik het zo koud dat ik begon te beven, iemand uit de rij was zo lief om naar zijn auto te lopen en een jas voor me op te halen, daarna ben ik met een hele aardige vrouw naar binnen gelopen en bood ze me een kopje thee aan om even op te warmen. Dit was zo ontzettend lief, dit kon ik echt enorm waarderen! Echte schaatsfans zorgen wel voor elkaar!

Rond 11:45 uur werden onze kaartjes gescand en konden we naar binnen ( eindelijk ) haha! Het was tegen die tijd al enorm druk en het was echt rennen voor een goed plekje, ik kwam als één van de eersten Thialf binnen en ik had het prachtige plekje weer in de zuidbocht achter de 500M start.

Om 13:15 uur begonnen we met de 1e 500M voor mannen, voor Nederland kwamen Jesper Hospes, Hein Otterspeer en Michel Mulder in actie. Grote favoriet was natuurlijk Pavel Kulizhnikov. De 1e heat was ontzettend spannend en aan het einde van de 1e 500M stond op 1 Pavel Kulizhnikov, 2 Hein Otterspeer en op plek 3 Michel Mulder.

Jesper Hospes voor zijn wedstrijd.

 

1e rit, Jesper Hospes – Jiaxuan Xie.

 

Michel Mulder – Hein Otterspeer.

 

Concentratie bij Michel Mulder.

 

Onze grote Finse held, Mika Poutala. Ik ben echt fan van hem!

 

Aleksey Yesin tegen Mika Poutala.

 

De start van Hein Otterspeer tegen Michel Mulder.

 

Hein Otterspeer – Michel Mulder.

 

Espen Aarnes Hvammen.

Na de 500M voor mannen kwam de 1500M voor vrouwen, ook hier was het ontzettend spannend. Zou Ireen Wüst nu eindelijk haar 1e goud pakken van dit WK of waren de Amerikaanse vrouwen toch te sterk? Voor Nederland deden Marije Joling, Marrit Leenstra en Ireen Wüst mee. Uiteindelijk won Brittany Bowe in een prachtige tijd van 1.54,27, Ireen Wüst werd 2e in 1.54,76 en de 3e plek was voor Heahter Richardson in 1.55,60.

Marije Joling tijdens het inrijden.

 

Martina Sablikova – Marije Joling.

 

Brittany Bowe naar haar rit, ze krijgt complimenten van Martina Sablikova.

 

Ireen Wüst –  Marrit Leenstra.

 

Ireen Wüst naar haar rit.

 

Marrit Leenstra naar haar rit.

 

Nogmaals Ireen Wüst.

 

Huldiging 1500M dames.

Na de 1500M voor vrouwen gingen we verder met de 2e heat van de 500M mannen, de tussenstand was 1 Pavel Kulizhnikov, 2, Hein Otterspeer en 3. Michel Mulder. Maar op een 500M is altijd alles nog mogelijk een kleine fout kan dan al fataal zijn. Uit eindelijk werd de einduitslag 1, Pavel Kulizhnikov, 2, Michel Mulder en 3. Laurent Dubreuil. Hein Otterspeer eindigde helaas als 4e, maar onthou zijn naam. Hein is in hele goede vorm en dat kan echt wat worden op het WK Sprint 28-02 / 01-03 in Astana.

Mika Poutala – Jun-Ho Kim.

 

Mitchell Whitmore – Jesper Hospes.

 

Michel Mulder – Ruslan Murashov.

 

Pavel Kulizhnikov – Hein Otterspeer.

 

Michel Mulder na de 500M.

Na de 500M kwam de massa start, en over die afstand wist ik nooit zo goed wat ik er van moest vinden. In het begin en eigenlijk nu nog steeds vind ik het niet echt een mooie afstand, alleen de laatste 5 ronden ongeveer als het echt spannend wordt. Maar ja voor de rest? Eigenlijk hoeft het niet voor mij. Maar alsnog is het in een vol Thialf natuurlijk een spektakel en helemaal als de Nederlanders wereldkampioen daar in worden. Arjan Stroetinga won bij de mannen en Irene Schouten won bij de vrouwen.

Opstelling mannen Massa Start.

 

Jorrit Bergsma.

 

Arjan Stroetinga – Alexis Contin.

 

Opstelling vrouwen Massa Start.

 

Mariska Huisman & Irene Schouten na hun race.

 

Ereronde van Irene Schouten en Mariska Huisman.

 

Hierna kwam ook een ereronde voor de ijsmeesters van Thialf. Thialf wordt verbouwd en als dank voor alle prachtige jaren dat het ijs er elke keer weer zo mooi erbij lag kregen ze een ereronde door Thialf.

Dit was dus de laatste keer dit seizoen dat ik in Thialf was, hierna zal het verbouwd worden en na verwachting nog mooier, en nog sneller ijs. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar het eind resultaat. In 2009 tijdens het EK Allround ben ik voor het eerst naar Thialf gegaan en sindsdien ben ik ontelbare keren naar Thialf geweest, ik heb zulke prachtige herinneringen en die blijven er ook zeker. Ik hoop dat in het nieuwe Thialf die herinneringen net zo mooi worden en misschien nog wel mooier!

De laatste dag in Thialf heb ik natuurlijk ook weer me best gedaan om op de foto te gaan met schaatsers / trainers en dat is me zeker weer gelukt. Kijk maar snel verder…

met Bart Veldkamp!

 

met Wereldkampioene Irene Schouten!

 

met Bart Swings.

 

met Jesper Hospes.

 

met zilveren medaille winnares Carlijn Achtereekte!

 

met Antoinette de Jong!

Thialf tot snel, je was weer geweldig!

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Je hebt er weer een mooie verslag van gemaakt Tamara met vele leuke foto's.
  Volgens mij heb je zo langzamerhand al een hele collectie foto's waar je zelf opstaat met bekende schaatsers. Maar dat is een hele mooi hobby hoor.
  De WK Afstanden was voor mij werkelijk 4 dagen genieten van TOP sport.
  En wat was de "oude" Thialf nog snel, zo heb ik enorm genoten van de prachtige baanrecords van Sven Kramer op de 5000 meter en van Brittany Bowe op de 1000 meter en natuurlijk niet te vergeten de formidabele 1500 meter van Denis Yuskov.
  Ook de fantastische zilveren medalile van Carlijn Achtereekte met een dik nieuw PR vond ik geweldig.
  Het "oude" Thialf word nu gerenoveerd, vanaf 1985 ben ik er vaak geweest, dus heb ik hier zeer spannende ritten meegemaakt.
  Ik was o.a. bij het eerste WK Allround in 1985.
  Het was altijd genieten en de sfeer was altijd perfect.
  Laten we hopen dat het nieuwe Thialf nog sneller word en dat we daar net zo sfeervol kunnen genieten van het schaatsen als in het oude Thialf.
  Ik heb er al vertrouwen in dat het een prachtige hal gaat worden met zeer snel ijs.
  In elk geval wil ik je een compliment geven voor je mooie verslag over onze favoriete sport.

  Groetjes,
  SPEED SKATING FAN PIETER.

Geef een reactie