Verslag #6 – World Cup sprint & met heel veel foto’s!

Afgelopen zondag 08-02-2015 was ik weer een dagje in Thialf. Dit keer voor de World Cup sprint wedstrijden. Die zaterdagavond was ik een beetje teleurgesteld geraakt door de vele afzeggingen, maar desalniettemin heb ik een prachtige dag gehad en ben ik weer met veel schaatsers op de foto geweest. Lees snel verder over hoe mijn dag was.

De wedstrijden in de A groep begonnen om 15:00 uur maar als echte schaatsfan ben je er natuurlijk eerder. Rond half 11 al liep ik Thialf binnen en kon ik eerst nog genieten van de B groep. Weer vond ik dat er redelijk veel mensen al binnen waren voor de B groep. Maar natuurlijk had ik weer een mooi plekje weten te scoren. De wedstrijden die ik in de B groep heb gezien waren de 500M mannen en de 1000M voor vrouwen en mannen.

Aleksandr Zhigin – Shunsuke Nakamura.

 

Denis Dressel – Keiichiro Nagashima.

 

Joey Mantia – Luca Zanghellini.

 

Annouk van der Weijden.

 

Heather McLean – Sugar Todd.

 

Bart Swings – Yevgeny Kazimirenko.

 

Shunsuke Nakamura – David Bossa.

Na de B groep begon de warming up voor de schaatsers, en dat vindt ik elke keer weer zo leuk om te zien. Bijna alle schaatsers komen op de baan en maken hun rondjes, en dan worden ze al toegejuicht door de trouwe supporters aan de kant. Echt leuk om dat mee te maken.

Kjeld Nuis & Stefan Groothuis.

 

Kjeld Nuis – Hein Otterspeer – Stefan Groothuis.

 

Shani Davis.

 

o.a Michel Mulder.

 

En daar hebben we onze leuke Canadees weer met zijn prachtige Friesland muts.
Na de warming up begonnen de wedstrijden in de A groep. De eerste wedstrijd was de 500M voor vrouwen en die werd verrassend genoeg gewonnen door Judith Hesse. Hierna kwam de 500M voor mannen en die werd zoals vaker dit seizoen gewonnen door Pavel Kulizhnikov, in een prachtige tijd van 34.62. Daarna kwam de 1000M voor vrouwen, door de vele afzeggingen deden er maar 12 vrouwen mee. De winnares was Brittany Bowe en er was een prachtige tweede plek voor Marrit Leenstra. En de laatste wedstrijd die dag was de 1000M voor mannen. En O wat was dit weer mooi, vooral de laatste race tussen Kjeld Nuis en Pavel Kulizhnikov, Heel Thialf schreeuwde Kjeld zo hard na de winst toe je kreeg gewoon kippenvel op je armen zo mooi was het. Toen ze over de finish waren en we zagen dat de tijd gelijk was hoorde heel Thialf “aah” roepen. Maar toen de tijdcorrectie plaatsvond en we zagen dat Kjeld had gewonnen begon het feest in Thialf. In één woord prachtig!
Arisa Go – Laurine van Riessen.

 

Marsha Hudey – Janine Smit.

 

Margot Boer – Maki Tsuji.

 

Floor van den Brandt – Thijsje Oenema.

 

Winnares van de 500M Judith Hesse.

 

Nao Kodaira – Sanh-Hwa Lee.

 

Alex Boisvert-Lacroix – Yuya Oikawa.

 

Pim Schipper – Espen A Hvammen.

 

Tae-Bum Mo – Jesper Hospes.

 

Laurent Dubreuil – Michel Mulder.

 

Pavel Kulizhnikov.

 

Ayaja Kikuchi – Margot Boer.

 

Nana Takagi – Hege Bokko.

 

Pim Schipper – Michel Mulder.

 

Michel Mulder.

 

Michel Mulder.

 

Samuel Schwarz – Stefan Groothuis.

 

Pavel Kulizhnikov – Kjeld Nuis
Na deze mooie wedstrijden ging ik natuurlijk nog even kijken of ik met schaatsers op de foto kon en dat is me weer gelukt. Scroll maar snel verder om te kijken met welke leuke schaatsers ik weer op de foto sta!
Mika Poutala op de foto met een paar fans.

 

met Floor van den Brandt.

 

& Mika Poutala.

 

& Shani Davis.

 

Het wordt bijna traditie haha, met Kjeld Nuis op de foto.

 

& Michel Mulder.
Het was weer een prachtige dag in Thialf en ik heb onwijs genoten. Ook wil ik iedereen bedanken die ik via social media en in Thialf zelf heb leren kennen en leuk praatje mee heb kunnen maken. Het is zo leuk om te zien dat je een vast groepje opbouwt.
Aankomende week staan de WK Afstanden op het programma, voor alsnog ga ik er nog niet heen maar je weet maar nooit wat er deze week nog gebeurt.
Wat vonden jullie van de World Cup sprint?

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Leuk verslag met mooie fotos'! Live schaatsen kijken blijft echt geweldig! Gaaf dat je ook weer met een aantal leuke goede schaatsers op de foto bent geweest =D Ik was zondag ook in Thialf en heb ook genoten van de vele mooie races, ondanks de afzeggingen..

Geef een reactie