Verslag #5 – NK Sprint + foto’s.

Afgelopen weekend was het NK Sprint in Kardinge met als hele mooie winnaars Thijsje Oenema en Hein Otterspeer. Via een twitter actie van Corendon had ik kaarten gewonnen en kon ik het van heel dichtbij mee maken. Sinds 2009 ga ik al naar het schaatsen toe maar ik was alleen nog maar bij wedstrijden in Heerenveen geweest, dit was voor mij de 1e keer dat ik naar een andere stadion ben geweest. Het was echt een top ervaring, een keer wat anders dan Thialf haha.

Op de foto met Gerben Jorritsma & Kai Verbij.


Zoals ik dus net al had vertelt was ik alleen nog maar bij wedstrijden in Thialf geweest. Rond 12:00 uur waren we van huis vertrokken om een uur later bij Kardinge aan te komen. Het was overal duidelijk aangegeven en we konden direct naar binnen lopen. Voor Kardinge lag er de groene loper, daar kregen we al hele leuke ‘goodies’ aangeboden en die kunnen mooi bij mij verzameling.

Sportcentrum Kardinge.

Kardinge is semi-overdekt en dat kon je ook wel merken want wat was het koud zeg, gelukkig had ik me warm aangekleed en was het vol te houden maar het is heel wat anders dan in Thialf. Toen we in Kardinge waren was het echt al redelijk druk en dat verbaasde mij een klein beetje, ik had het wat rustiger verwacht. Uit eindelijk hadden we een mooi plekje gevonden begin van de bocht na de 500M finish.

Rond 14:00 uur begon het programma en de sfeer was vond ik echt mooi in Kardinge, je staat bijna tegen de boarding aan en je beleef het echt van dichtbij en dat vind ik persoonlijk echt heel mooi. Aan het einde van de dag werden Thijsje Oenema en Hein Otterspeer gekroond tot de Nederlandse kampioenen sprint. 2 prachtige schaatsers die het ook echt verdienen! Zij gaan samen met Laurine van Riessen, Margot Boer, Michel Mulder en Pim Schipper naar het WK Sprint 28 februari tot 1 maart in Astana (Kazachstan). Ik ben nu al ontzettend benieuwd hoe Nederland het daar gaat doen en ik denk ook wel dat het daar enorm spannend gaat worden.

Ik vond het echt een prachtige dag en ik heb enorm genoten zoals altijd haha! Dit weekend zijn er in Thialf selectie wedstrijden voor het WK Allround en de WK Afstanden en daar ik ga jullie natuurlijk ook op de hoogte van houden. Hier onder vinden jullie nog foto’s van deze dag.

Met Dutch Lion! Een ander enorm grote schaatsfan!

 

Kardinge.

 

Kjeld Nuis.

 

Hein Otterspeer na zijn 1000M.

 

Kardinge.

 

Een mooie quote van Erben Wennemars.

 

Lotte van Beek – Roxanne van Hemert.

 

Bo van der Werff.

 

 

Annette Gerritsen – Laurine van Riessen.

 

 

 

 

Anice Das,

 

Mayon Kuipers – Roxanne van Hemert.

 

Mass start vrouwen.

 

Mass start mannen.

 

Met Jillert Anema! Wat een held is dat zeg haha!

 

Het podium in Kardine.

Hoe hebben jullie het NK beleefd? Thuis lekker op de bank of ook in Kardinge?


Liefs Tamara.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Je hebt er weer een leuke verslag van gemaakt Tamara met mooie foto's.
  Vooral de foto's waar jezelf opstaat met die stralende lach, je bent zichtbaar aan het genieten.
  Mijn bedoeling was ook om naar de Kardinge toe te gaan, maar voelde mij niet al te fit daarom heb ik het schaatsen maar lekker thuis op de bank bij de kachel gekeken.
  Als ik er was geweest had ik zeker even kennis met je gemaakt. (-;
  Ik heb enorm genoten van het NK Sprint en de NK Massa-start, het was een prachtig toernooi met fantastische winnaars.
  Bij deze wil ik je een compliment geven voor je mooie schaatsblog.
  Graag tot de volgende wedstrijd Tamara.

  Groetjes,
  Pieter.

Geef een reactie