Fotoverslag #18 – NK Inline Heerenveen.

Vorige week kwam ik op Facebook een evenement tegen van het NK Inline in Heerenveen & Wolvega. Aangezien ik nu extra tijd heb omdat ik bijna klaar ben met school hielt ik dit in mijn achterhoofd. Afgelopen zaterdag (3 juni 2017) ben ik na mijn werk naar Heerenveen gereden. Voor het eerst ging ik een Inline wedstrijd kijken. Geheel blanco kwam ik aan in Heerenveen. Ik had echt geen idee wat ik kon gaan verwachten. De skeeler piste ligt vlak bij het Abe Lenstra Stadion. De thuisbasis van SC Heerenveen. Toen ik aankwam in Heerenveen zag het er erg gezellig uit. Er was muziek, hoorde de omroeper en er stonden allemaal tentjes van de teams waar de sporters zich konden voorbereiden op de wedstrijden. Ik kreeg er een beetje vakantie gevoel bij haha. De baan in Heerenveen is semi overdekt maar door het heerlijke weer van gisteren was het prima te doen!

Programma van zaterdag 3 juni.
500M
Kadetten meisjes &  jongens.
Junioren B meisjes & jongens.
Junioren A meisjes & jongens.
Senioren dames.
Senioren heren,
De 500M werd verreden in een kwartfinale, halve finale en finale.

Afvalkoers.
5000M – Kadetten meisjes & jongens.
10.000M – Junioren B meisjes & jongens.

Punten/afvalkoers.
10.000M – Junioren A meisjes & jongens.
10.000M – Senioren dames.
10.000M – Senioren heren.
Deze wedstrijden werden direct de finales van gereden.

Ik heb een enorme leuke dag gehad in Heerenveen. De sfeer was geweldig. Leuke mensen, heerlijk weer en een prachtige sport. Dit was voor mij de eerste keer dat ik een Inline wedstrijd heb bijgewoond. Ik voelde mij een enorme ‘broekie’. Ik kende de regels niet echt en meer dan de helft van de deelnemers wist ik niet wie het waren. Dit is bij het langebaan schaatsen wel anders voor mij. De sport is prachtig. De strijd en vechtlust die ik heb gezien op bijvoorbeeld de 500M is geweldig. Stiekem misschien nog wel mooier dan de 500M op de ijsbaan. In deze sport wil ik me zeker meer in gaan verdiepen en als het mij goed uitkomt Inline wedstrijden ook vaker gaan bezoeken. Geen zwart gat meer voor mij als het winterseizoen er op zit!

Foto’s van deze dag:

De skeeler piste in Heerenveen. Hier zie je goed dat het ‘semi’ overdekt is.
Nogmaals de baan.
500M start meisjes.
500M start jongens.
Moniek Kleinstra & Elsemieke van Maaren.
Elma de Vries.
Warm rijden voor de 500M dames.
Finale 500M dames.
Start 500M jongens.
De gebroeders Mulder!
Moniek Kleinstra uitrijdend na haar 500M waarop ze 2e werd.
Start 500M mannen met o.a R Mulder & M Mulder.
Nederlands Kampioen!!

 

Huldingen met alle winnaars van kadetten tot senioren.
Panorama foto van de skeeler piste.
Bye Bye baantje! Vast en zeker tot de volgende keer! 😀

Ik hoop dat jullie dit ook leuk vonden om een keer te lezen. Toch weer wat anders dan de fotoverslagen tijdens wedstrijden in Thialf.

 

Tamara.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Hi Tamara,

  Eerst even een reactie op je verslag van het NK Inline. Zoals je weet is Colombia hét Inline-skeelerland van de wereld ;-). Ik heb deze foto’s laten zien bij het skeeleren hier op de baan in Buga waar mijn kleinzoon op rolschaatshockey zit. Men keek vol bewondering naar deze mooie baan maar vond de 40-jaar oude baan hier ook nog steeds geweldig (mooi beton dat wel ;-)).
  Vanaf 20 juli is er in Polen ook bij de World Games Inline Skating waar ook Michel Mulder aan meedoet en ik hoop natuurlijk ook op deelnemers van Colombia. Zal een mooie confrontatie worden daar ben ik van overtuigd.

  Hartelijke groet,

  Ted

  1. Hey Ted!

   Bedankt voor je reactie!
   Super tof dat je mijn foto’s in Colombia hebt laten zien!
   Voel me wel een beetje vereerd nu hoor haha.

   Groeten,

   Tamara.

Geef een reactie