Verslag #8 – NK Wielrennen Emmen – Elite zonder contract + foto’s.

Jullie zullen wel denken, een schaatswebsite en dan een update online gooien over het NK Wielrennen. Maar daar heb ik een hele goede reden voor. Afgelopen zaterdagavond was ik namelijk de deelnemers lijst aan het door lezen en daar stonden een paar hele leuke namen bij namelijk: Sven Kramer, Douwe de Vries en Wouter Olde Heuvel. En omdat het NK Wielrennen bijna in mijn achtertuin wordt verreden kon ik het niet laten om vandaag ( zondag 21-06-2015) even te gaan kijken. Want als schaatsfan moet ik ze natuurlijk wel even aanmoedigen haha!

20150621_123006
De renners vlak voor de start.

12:30 uur begon de race voor de heren, natuurlijk was ik al uren eerder van de partij en had ik een prachtige plek bij de finish. Helaas zat het weer niet mee vandaag, de hele middag hadden we regen. En je zult het net zien, de heren waren gefinisht werd het droog en de zon begon zelfs nog even te schijnen.

Het was een leuke koers om te zien, er vormde zich al snel een kopgroep en die hadden enkele rondes 55 sec voorsprong, dat werd al snel 2 minuut. Toen de finish wat meer in zicht kwam werd de voorsprong al wat kleiner maar het peloton redde het net niet op de kopgroep te achter halen. Helaas moest Douwe de Vries na een aantal rondes al opgeven, hij was gevallen en kwam niet meer lekker terug in de race. Volgende keer beter Douwe!

Uitslag van het NK Wielrennen Elite zonder contract.